Nachtzorg

Er zijn twee soorten nachtzorg: een zorgverlener kan een waakdienst of een slaapdienst bij u komen verlenen. Een nachtelijke waakdienst is een vorm van intensieve zorg, de zorgverlener blijft namelijk wakker om u te ondersteunen gedurende de nacht. Tijdens een slaapdienst slaapt de zorgverlener in (de buurt van) uw huis. De zorgverlener staat op wanneer u hem/haar nodig heeft.

Nachtzorg wordt ingezet wanneer u ook ’s nachts of ’s morgens vroeg hulp nodig heeft. Bijvoorbeeld bij het opstaan of naar de wc gaan. Ook kan het prettig zijn dat er een zorgverlener aanwezig is bij ziektebeelden als dementie en Parkinson. Daarnaast ondersteunen onze zorgverleners uw mantelzorgers door nachtzorg te leveren. De mantelzorger kan een volledige nacht doorslapen en ’s morgens zijn/haar taken weer oppakken.

Nachtzorg vindt plaats tussen 23.00 en 7.00 uur. Als u een indicatie krijgt voor nachtzorg, dan wordt de verpleegkundige of verzorgende die ’s nachts bij u aanwezig is vanuit de basisverzekering vergoed. Indien u deze indicatie niet heeft maar wel graag nachtzorg wilt inzetten, dan kunt u dat zelf betalen. Dit heet particuliere zorg.

Nachtzorg aanvragen

Zoekt u iemand die nachtzorg kan verzorgen bij u uw naaste thuis? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Dit kan via onderstaande button of door te bellen naar 050 577 8886.